Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кралство Йордания ще признава дипломи, издадени от Морско училище
Автор: Екип Varna24.bg 08:31 / 17.05.2024Коментари (0)1278
©
Признание за високия професионализъм на обучение получи флотската Ама матер във Варна. Това става ясно от писмо от министъра на образованието и науката  – професор Галин Цоков, до началникът на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. В него пише:

"Уважаеми професор Медникаров,

В Министерството на образованието и науката е получено писмо от Министерство на външните работи с приложено копие на нота от Посолството на Хашемитско кралство Йордания в Букурещ, акредитирано за Република България, с информация, че Министерство на висшето образование и научните изследвания на Йордания е взело решение за признаване на дипломи, издадени от Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров“ – гр. Варна, за ОКС бакалавър, за всички специалности – редовно и задочно.“

Вижте известни факти за Йордания: Столицата на набатеите – Петра се намира в Йордания. Тя остава скрита 2000 години, за да бъде преоткрита през 19 век като едно от новите чудеса на света. “Петра" означава “скала" на арабски. Повечето сгради в град Петра буквално са издялани в скалите. Територията на Йордания е почти изцяло (90%) покрита с пустини и полупустини. Горите представляват по-малко от 1% от земята. Йордания е една от най-проспериращите и спокойни страни в арабския свят. Река Йордан, многократно споменавана в Библията, включително като място за кръщение на Исус Христос, служи като естествена граница между Йордания и Израел. Смята се, че пророк Моисей е бил погребан на йорданския връх Небо. Съществува предположение, че библейският Едем, "райската градина“, се е намирал на съвременната територия на Йордания. В залива на Акаба живеят 110 вида меки корали и 120 вида твърди корали, както и над хиляда вида риби, което го прави изключително популярен сред гмуркачите. Мъртво море, разположено между Израел и Йордания, всъщност не е море, а езеро, чиято вода превъзхожда по соленост всички останали водни басейни в света. Местната вода и кал са широко известни със своите лечебни свойства. Ако в Йордания вали сняг (което се случва много рядко), местните жители официално имат право да не отидат  на работа. Последният снеговалеж в тази страна е бил през 2012 година. Йорданците са 4 пъти по-малко от маслиновите дървета, растящи в пустинните земи на тази държава.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: