Кризата провокира намаления до 80% сред магазините

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:58 / 11.03.2010
807
Все по-голяма масовост придобива тенденцията за предлагане на намаления на цените на дрехи и обувки в търговските обекти във Варна, в следствие от отраженията на финансовата и икономическа криза и съответно намалената покупателна способност на населението. Предлаганите намаления са предимно частични, но не са рядкост и цялостните намаления при ликвидация на отделни магазини.

Най-често се срещат такива намаления по търговските улици в града и в големите търговски обекти, в които са концентрирани голям брой-магазини, предлагащи сходен тип стоки. Намаленията започват в отделните магазини започват от 10 %, но в по-голямата част от случаите вече те са за 50, 70 и дори 80 %.

Най-големите отбиви в цените, както може да се предполага, касаят зимни дрехи, които скоро ще бъдат още по трудно продаваеми, предвид края на зимния сезон. Така например зимно яке на популярна търговска марка с предишна цена около 113 лева, в момента може да бъде закупено за 23 лева. Сходно съотношение на първоначалните и намалените цени може да бъде забелязано също при дънкови и други панталони, както и за пуловери например.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).