Кризата ударила и Сдружението на варненските художници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:39 / 03.05.2010
590
Писмо-изложение до председателя на комисията по култура към местния парламент г-н Панко Анчев написаха от Сдружението на художниците във Варна. В него сдружените артисти се оплакват от „неглижиране" и „намаляване на функциите" им през последните години „в резултат на негативното отношение на дирекция „Култура" към общината, като по всевъзможни начини се възпрепятстваше нашата дейност".

По-нататък се говори за свиване дейността на сдружението, в това число на традиционните годишни изложби, липса на постъпления при реализиране на продажби на художествени произведения, свиване дейността на експертния съвет, поради липса на поръчки и т.н. Освен това сдружените творци считат, че общината е наложила порочната практика определени фирми да бъдат фаворизирани в проектирането и изпълнението на рекламни материали, без за това да бъдат възлагани конкурси.

„Кризата се отрази много неблагоприятно при реализацията на художествените произведения - четем още в писмото. - Това доведе до липсата на постъпления, които са само 5 % от продажбите. Всъщност това е единственият източник за издръжка на сдружението." В изложението си творците питат и за статута на новия Център за съвременно изкуство на бул. „Княз Борис I", откъдето започнали и всички техни проблеми.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).