Кроят планове за интеграция на ромите във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:33 / 25.02.2011
878
Кръгла маса, организирана в рамките на кампанията "Благодарим ти, кмете", започва в 9 часа в общината. На нея ще бъдат обсъдени добрите и лошите практики при проектите и програмите, свързани с ромската интеграция. В края на срещата ще бъдат изготвени предложения за бъдеща стратегия за интегриране на ромите от община Варна.

Кампанията, финансирана от Европейската комисия, стартира в края на миналата година. В продължение на 12 месеца ромски активисти, участници в кампанията, ще работят с местните власти и с обществеността. Ще бъдат организирани редица кръгли маси, публични лекции, проучвания и други форуми, посветени на трудностите при интеграцията на ромската общност.

Организаторите смятат, че ако бъдат предприети конкретни политики и мерки на местно и национално ниво, ромите могат да бъдат активни граждани, които учат, работят, плащат данъци.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).