Крупни средства от проекти очаква местната администрация в община Суворово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:29 / 04.08.2009
954
Крупни средства от проекти очаква местната администрация в община Суворово. Това съобщи кметът на общината Павлин Параскевов. По думите му, в момента се очакват резултатите от програмата за развитие на селските райони. По нея, в рамките на три отделни мерки има внесени 8 проекта. 4 от тях са за възстановяване на улици, тротоари и бордюри. „Ако те бъдат финансирани, в което почти не се съмнявам, ще имаме доста голям напредък в тази насока" - коментира Параскевов. По две от мерките резултатите би трябвало да се обявят преди края на месеца, посочи той. „Очаквам по 7 проекта по тези две мерки, 6 да бъдат финансирани, което като стойности е доста крупно" - изрази надежди кметът.

Той посочи, че местната администрация осъществява по проект Красива България ремонта на две детски градини в селата Чернево и Николаевка. По социално-инвестиционния фонд се изпълняват два проекта в Суворово - детски кухненски блок в една детска градина и ремонт на локалния социален патронаж. Изпълнява се и проект за канализация на стойност над 1 400 000 лв, както и три екологични проекта, които са за 2 406 000 лева. „Това са сериозни суми, които доста облекчават бюджета на общината и дават реални резултати" - изтъкна Параскевов.

Основен инфраструктурен проблем в общината е липсата на канализация, посочи той. В Суворово е изградена около 30 % от необходимата ВиК мрежа и продължава изграждането в селата, обясни кметът.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).