Кръстьо Петков се оттегля от поста си лидер на ОБТ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:23 / 19.04.2010
847
Да се оттегли от председателския пост догодина възнамерява лидерът на Обединеният блок на труда(ОБТ) проф. Кръстьо Петков, който бе преизбран като шеф на конгрес във Варна. Над 15 години се занимавам с партията и мисля, че е крайно време да се оттегля от поста, коментира пред варненските журналисти проф. Петков. Другата промяна, свързана с политическата сила, е че тя вече ще носи името ОБТ - Българска лейбъристка партия. Предстои изготвянето на лейбъристка програма, при което ще се взаимства основно от холандския модел. Нашата цел е да работим активно със самозаетите, които не членуват никъде и които в България са около половин милион, заяви проф. Петков.

Българските лейбъристи ще търсят друг модел за създаване на нова левица, за което смятат да информират и Партията на европейските социалисти. Те дадоха и заявка за самостоятелно участие на местните избори догодина или по изключение в коалиция с лявоцентристки партии или граждански сдружения. Проф. Петков очерта и доста мрачна картина в българската икономика в следващите години. Според него премиерът Бойко Борисов е направил фатална грешка с избора си на финансов министър и сега трябва да вземе съдбоносно решение - да продължи да се срива с него или да му потърси заместник.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).