Кукумявки тероризират варненски квартал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:40 / 12.06.2009
1319
Жители на варненския квартал Победа се оплакаха от новите си съседи - семейство кукумявки. Нощните птици се появили за пръв път през 2008 г., но били по-малко и хората не подали сигнал.

Тази година обаче неканените гости се завърнали в разширен състав. Те отново се настанили в парковото пространство между първи блок и детската градина, а нощем кварталът бил огласян от пронизителните им писъци.

Представители на РИОСВ-Варна обясниха, че Законът за биологичното разнообразие категорично забранява всички форми на умишлено улавяне или убиване на екземпляри от защитен вид, както и преследване и обезпокояване, особено през периода на размножаване и отглеждане на малките.

Забранено е увреждането или унищожаването на местата за размножаване. "На практика сме безсилни, защото законът не ни позволява да реагираме", сподели служителка на РИОСВ-Варна.

Източник: в. "Морски Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).