Кулинарен фестивал срещна варненци с чудеса от морската кухня
Истински морски празник за варненци сътвориха участниците в Четвъртия национален кулинарен фестивал Варна 2014 в навечерието на Никулден. 13 отбора мериха сили в надпреварата, а ястията, с които се представиха пред журито и стотиците гости на Пазара на Мол Варна, конкурираха достойно блюдата и на най-изисканите гурме ресторанти.
Кулинарната битка бе оспорвана. Традиционни и екзотични вкусове се преплитаха в творенията на състезателите. Те бяха развихрили въображението си не само в подбора и съчетанието на рибните и морските деликатеси, но и в дизайна на порциите, и в подредбата на щандовете си. А изпълненията на малките таланти от Общинския детски комплекс вдигнаха допълнително градуса на настроението на Четвъртия кулинарен фест.
Ето при кого отидоха наградите на организаторите - Община Варна, Варненската туристическа камара и Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, на журналистическото жури и на домакина на събитието - Мол Варна:
Категория "Предястие":
Първо място - ресторант Marche, комплекс "Хоризонт" - Варна;
Второ място - верига ресторанти "БМ" - Варна;
Трето място - ресторант "Нова Мизия" - Търговище.
Категория "Основно ястие":
Първо място - ресторант Di Wine - Варна;
Второ място - Професионална гимназия по туризъм "Проф. Асен Златаров" - Варна;
Трето място - СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Игнатиево;
Категория "Десерт":
Първо място - Grifid hotel Metropol - Златни пясъци;
Второ място - хотел и спа "Азалия" - Св. Св. Константин и Елена;
Трето място - ресторант "Тримата мускетари".
Награда на Община Варна и Награда на журналистите:
Колеж по туризъм - Варна.
Награда на Варненската туристическа камара:
Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" - Поморие.
Награда на домакините от Мол Варна:
Професионална гимназия по туризъм "Проф. Асен Златаров" - Варна;
Поощрителна награда - СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Игнатиево.