Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Куп издънки спряха нови детски градини във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 15.09.2012Коментари (0)1198
© Varna24.bg
Община Варна се препъна в изпълнението на иначе похвалната си инициатива да строи нова детска градина и да разшири няколко други, за да успее да реши проблема с недостига на места в забавачниците. И двата проекта за публично-частно партньорство, с което обектите трябваше да бъдат изградени от частни инвеститори срещу общински имоти, отпаднаха от дневния ред на стопанската комисия, което означава, че ще се забавят поне с месец. В единия случай проблемът се оказа в общинското звено "Инвестиционна политика", което е дало единствено прогнозни цени за строителството на обектите. Според председателката на комисията "Собственост и стопанство" Валентина Софрониева (ГЕРБ) това е недопустимо. По тази причина изграждането на нов корпус на ОДЗ "Иглика", двуетажна пристройка на ЦДГ "Гълъбче" и на басейн и спортен салон на ЦДГ "Христо Ботев" изобщо не влязоха в дневния ред.

Другият проект - за нова детска градина до училище "Иван Рилски", пък беше спрян заради несъобразяване на цената на предлаганите в замяна имоти с Общия устройствен план. Оказа се, че имот във "Възраждане", предвиден за обезщетение на частния инвеститор, може да бъде застроен доста по-сериозно след приемането на ОУП-а и с това направената му оценка се оказва по-ниска от нормалното. Оценителят на имота се оправда, че когато е правил изчисленията си, новият Общ устройствен план още не е бил приет.

Оказа се също, че предлагането на имот в Тополи за обезщетение на строителство на детско заведение във Варна е предизвикало недоволство сред жителите на селото. Кметът му Демир Георгиев специално взе думата и призова съветниците, след като използват имоти от територията на населеното място, да се погрижат и за ремонта на детската градина в него. Нейната сграда е на 40 години и е в лошо състояние, а в селото има 150 деца, които не могат да използват забавачницата, обясни кметът на Тополи, който подчерта, че е пратен да говори със съвета от недоволните негови жители.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (460) 14%
Добре, но можеше и по-добре (443) 14%
Не се справи (626) 19%
Пълна трагедия (1729) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: