Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Купуват апарати за ДКЦ III, дават ги на други болници
Автор: Екип Varna24.bg 09:52 / 04.06.2010Коментари (0)628
© Varna24.bg
Пари за 6 апарата за хемодиализа за Диагностично консултативен център (ДКЦ) III в кв. „Владиславово" е отпуснала общината във Варна. Медицинската апаратура обаче е отишла за нуждите на болниците „Св. Анна" и „Св. Марина". Това разказа управителката на ДКЦ-то д-р Ивелина Василева пред комисията по собственост и стопанство. Съветниците разгледаха и приеха финансовия отчет на общинското здравно заведение. „Ние не сме имали нужда от апаратите, но общината отпусна пари за тях. После бяха разпределени 4 за „Св. Марина" и 2 за „Св. Анна". По документи обаче се води, че парите за апаратурата са отпуснати на нас", обясни Василева.

Общинското ДКЦ е приключило миналата година с 23 000 лв. загуби. Увеличени са задълженията на дружеството. Най-вече към към персонала, чиито заплати са забавяни, показа отчетът на ДКЦ III. С около 2000 лв. са намалели приходите от наеми. За сметка на това са увеличени тези от медицинска дейност. За миналата година те са 143 000 лв. Разходите общо са 187 000 лв., като най-много от тях са за възнаграждения, които са били повишени. Финансовите резултати на дружеството са влошени в сравнение с предходната година. Собственият капитал е намалял с 5%, а дълготрайните материални активи са нараснали с 60 на сто, отчете контрольорът на общинското дружество.

След като изслуша отчета на здравното заведение, съветникът от ГЛАС Красимир Узунов попита дали ДКЦ-то е искало средства от общината. Василева уточни, че са искани 108 000 лв. за ремонт на канализация, но те не са били отпуснати. Узунов посъветва искането да бъде внесено на сесия. „Преди известно време гласувахме 600 000 лв., за някакъв апарат за Военна болница. За общинско здравно заведение, което е наше, обаче нямаме пари", коментира Узунов.

На ръководството на здравното заведение бе разрешено неразпределената печалба за миналата година, която е около 34 000 лв., да отиде за непокрити загуби от минали години. Резервите в баланса на дружеството, възлизащи на около 57 000 лв., също бяха насочени към покриване на стари минуси.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: