Купуват защитно облекло за работещите в Онкоболницата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:11 / 29.10.2013
584
Закупуване на защитно облекло за работещите в общинската "Специализирана болница за лечение на онкологични заболявания Д-р Марко А. Марков - Варна" ЕООД предвижда проектът "Безопасност и здраве - гаранция за професионализъм и качество" на "СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков - Варна" ЕООД по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 051PO001-2.3.03 "Безопасен труд", който стартира в здравното заведение през октомври.

172 265.33 лева е стойността на целия проект, от които 137 812, 26 лева ще бъде безвъзмездната финансова подкрепа от Европейския социален фонд, а собственият принос на дружеството е в размер на 20% или 34 453,07 лева.

До октомври 2014 г. трябва да бъде направен Анализ на сегашното състояние и проектиране на организацията на трудовата дейност в болницата. В проекта са предвидени средства за разработване и внедряване на BS OHSAS 18001:2007 - Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд, както и за сертифициране на здравното заведение по тази система.

В рамките на проектната година ще бъдат закупени за нуждите на работещите в СБАЛОЗ - Варна 6500 броя еднократни хирургически предпазни престилки. Те ще бъдат с повишени защитни свойства - антибактериални, с непромокаемо лице, антистатичен дишащ гръб и ръкав с плътен ластик. Ще бъдат закупени и 176 броя медицинско защитно облекло от материали, обработени със силикон и тефлонова нишка с повишени защитни свойства срещу задържане на кръв, контакт с биологични и химични агенти, токсични вещества и други. Проектът предвижда и закупуването на 5 броя защитни комплекти, състоящи се от престилка, яка и очила с оловен еквивалент за отделението по Образна диагностика, както и 52 броя антирефлекторни корекционни очила, които ще предпазват очите на персонала, който повече от половината от работното си време работи с видеодисплей.

Целта на проекта е да бъдат създадени устойчиви безопасни условия на труд за целия персонал на здравното заведение - 253 души, както и обезопасяване на съществуващите лечебни процеси чрез закупуването и въвеждането в експлоатация нва оборудване за парно вакуумно стерилизиране на инструменти и текстил и предприемането на превантивни мерки за опазване здравето на работещите в здравното заведение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).