Куриоз във Варна: Кола спря на паркинг, който после стана тротоар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 13.03.2015
1524
Усилени ремонти, които текат от няколко дни във Варна, създадоха интересен прецедент. Шофьор остави своя "Фолксваген Поло" на паркинг на бул. "Христо Ботев", явно без да подозира, че там ще бъде извършена реконструкция. След нея обаче паркингът се оказал превърнат в тротоар, на която колата няма място.

Според очевидци малкият червен автомобил е бил изоставен на въпросното място от поне 3 месеца, а от собственика няма следа. Така се е наложило колата да бъде пренесена на ръце от работници, а на бившото паркомясто са поставени плочки и е бил разширен тротоарът. Така немският автомобил е единственият, който в момента е паркиран на новосъздадената пешеходна зона.

Куриозният случай в крайна сметка намери своето решение вчера. Червеното "Поло"е вече преместено с помощта на "паяк", съобщиха от общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона". Сега то е оставено на общинския паркинг но гарата, където може да бъде охранявано, докато собственикът му си го потърси. От общинското предприятие се опитали да го издирят по всички възможни начини, като накрая стигнали до мобилния телефон на водача, който се оказал изключен. В тази ситуация останало само да се намеси общинският "паяк".

На собственика на колата няма да се налага санкция, защото, когато я е паркирал, този участък е бил паркинг и той не е бил в нарушение. Това, че впоследствие мястото е превърнато в тротоар, не е по негова вина, така че той може съвсем спокойно да си прибере автомобила без притеснение, че ще трябва да плаща преместването с "паяка", увери шефът на общинските повдигачи Младен Иванов.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...
Тестват системата BG-Alert днес във Варна
Атрактивна изложба стартира във Варна
Полицейска акция на територията на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).