Курс по дентална имплантология в МУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:04 / 21.09.2013
1162
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес, на територията на Факултета по дентална медицина при МУ - Варна, ще се проведе първият в страната международен курс по дентална имплантология в рамките на програма за следдипломно обучение. Курсът, "Въведение в денталната имплантология", ще включва лекционна и практическа част, както и наблюдение на операции за поставяне на дентални импланти. 

Участие ще вземат 20 лекари по дентална медицина от 9 страни - България, Словения, Хърватска, Румъния, Сърбия, Македония, Дубай, Йордания и Ливан. Лектори ще бъдат преподаватели от Факултета по дентална медицина и двама специалисти от Швейцария - д-р Бруно Шмид, вицепрезидент на Швейцарската асоциация по орална имплантология и д-р Дейвид Диас. Ръководител на курса e доц. Стефан Пеев - ръководител на Катедрата по пародонтология и дентална имплантология към МУ - Варна и председател на Българската асоциация по орална имплантология.

Съвсем наскоро Медицински университет - Варна, спечели проект по ОП Конкурентноспособност, с половината средства от която, в размер на 2 милиона лева, на територията на Факултета по дентална медицина ще се дооборудва с модерна техника уникален по рода си университетски дентален център. "От 70 участника по проекта Медицинският университет във Варна беше на първо място", пояснява ръководителят на Катедрата по пародонтология и дентална имплантология. В новия дентален център ще бъдат представени най-съвременните клинични и лабораторни технологии в областта на денталната медицина. По думи на доц. Пеев, се очаква Центърът да заработи до няколко месеца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).