Къщата на варненския Робин Худ стана сметище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:50 / 21.02.2011
3863
Къщата на Стоян Щерев, известен като капитан Буги или варненския Робин Худ, се превърна в сметище. Сградата е напълно разбита, а в импровизирания двор се извисяват камари с боклуци. Смрадта от тях се разнася на талази и вмирисва живеещите в съседство. Постройката няма врати и прозорци, няма ги и част от стените. На грозната гледка човек се натъква, ако минава по бул. "Васил Левски" по посока ХЕИ.

Липсата на ограда дава панорамна гледка към мизерията, пръкнала се на мястото на някогашната къща. Двуетажната постройка на малката уличка над булеварда днес е приют на клошари. В нея се намира всичко - разхвърлени по земята игли и спринцовки, кашони, завивки, развалена храна. Някои използват дома като обществена тоалетна. 

Злокобната къща всява страх у преминаващите. "Човекът почина, а домът се превърна в развалина. От дълго време тук се приютяват клошари и се складират боклуци. Капитан Буги живееше в нея под наем, защото е на "Жилфонд", разказаха съседки.

По-паметливите варненци си спомнят, че смелчагата капитан Буги помагал на всички слаби, затова му измислили прякора Робин Худ. Бил типичен уличен герой, който предизвиквал боевете, за да защити честта на познати и непознати. Като по-млад работил на пристанището като хамалин, пренасял чували, но се изявявал и като рибар. По-късно изкарал курс за капитан. Неслучайно преди години бил предпочетен като събеседник на гостуването на телевизионното шоу на Тодор Колев във Фестивалния комплекс. Паметливи варненци си спомнят още, че капитан Буги бил известен с железния си юмрук. При една разправа в кафене в центъра на града капитанът така фраснал опонента си, че последният направил няколко метра полет.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).