Лаврентий Силов: Всеки момент може да има удавяне във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:26 / 17.05.2010
903
„Всеки момент може да има удавяне във Варна". Това заяви Лаврентий Силов от Водноспасителната служба към БЧК. Той добави, че само преди дни двама румънски туристи без малко да се удавят в курортите, като са се спасили съвсем случайно и най-вече са имали голям късмет.

Силов коментира, че независимо старта на сезона, до този момент няма разкрит нито един плаж, а съответно няма и спасителни постове. По негови думи никакъв не е проблема за собствениците, да разкрият плажовете си дори и в средата на юли и никой не може да направи нищо. Това обаче е изключително опасно и е възможно скоро да има и удавници.

„По миналата година ходихме септември да откриваме басейни", допълни експертът от водноспасителната служба. Той добави, че всеки момент е възможно да има удавник, а дори и по-лошо, масово удавяне, заради липсата на постове. Лаврентий Силов подочи, че сега започва и курса за спасяване на море, а курса за спасяване на басейн са минали 71 души.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).