Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лекар и пациент се биха в линейка
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 24.02.2009Коментари (0)1435
© Varna24.bg
Ръкопашна схватка между лекар от Бърза помощ и подпийнал варненец се разиграла в линейка късно вечерта в неделя, научи "Позвънете Новини". Братът на пострадалия Исмаил Демир - Алдин, обясни, че Исмаил се почерпил с приятел вкъщи, но прекалил с алкохола. Към 21,30 часа му прилошало и изгубил съзнание. "Двамата с дъщеря ми живеят у дома. Хубаво, че по това време си бях вкъщи и успях да реагирам. Зет ми си гълта езика 3 пъти и едва го свестявах", разказва тъстът на Исмаил, Исмет Али. Веднага се обадили в Спешния център. "Линейката се забави най-малко 30 мин. Като дойде, бяхме вече много разтревожени", обясни и бащата на Исмаил. Той призна, че след като докторът слязъл от линейката, го засипали с въпроси защо са се забавили толкова. "Тогава не видях точно кой, но някой посегна на лекаря. След това нещата с поуспокоиха и качихме сина в линейката", каза още той. Искал в линейката да се качи и той със снахата, но медикът отказал и потеглил само той с пациента и шофьора към Военноморската болница във Варна.

Д-р Васил Стаменов каза, че се е оказал нокаутиран след неочаквана атака, преди да успее да окаже някаква медицинска помощ. "Дори не успях да го погледна. "Докога ще те чакаме ние тебе?!", чух за последно. Когато дойдох на себе си, дори не разбрах какво се случва с мен, не знаех къде съм. Една жена ми подаваше чаша с вода", разказва той. Според него, пред къщата е имало около 50 души, които били видимо пийнали. След като дошъл на себе си, лекарят бил принуден от близките на пациента да му окаже първа помощ.

"Имах световъртеж и ми се гадеше, не мога да прегледам човек в подобно състояние, затова се обадих да изпратят друг екип. Излязох от къщата, като казах, че отивам да взема кислороден апарат, но всъщност исках да се махна оттам", разказва медикът. Докато излезе навън, се обадил и на полицията, но патрулът се забавил. Затова помолил шофьора да изтегли линейката на 40-50 м. Но тълпата наближила автомобила на Бърза помощ и започнала да го блъска и удря. В същото време лекарят видял, че четирима души носят болния и го наместили на носилката. "Заплашиха, че ще ни набият - до момента само видях, че е повърнал, не можах да се доближа до него", допълни д-р Стаменов.

"Като дойдоха полицаите, ги помолих да отстранят хората. Установих, че мирише на алкохол, помислих, че става дума за алкохолна интоксикация, затова тръгнахме към Военноморска болница", каза д-р Стаменов.

Зам.-шефът на Центъра за спешна помощ д-р Антоанета Касабова заяви, че е прослушала всички разговори и установила, че адресът е изпълнен навреме, в рамките на 7 мин. "В 21,08 ч. се обаждат от "Орлово гнездо" 16 "а" за припаднал мъж, употребил алкохол, който си е глътнал езика. Изпратеният екип е на адреса в 21,15 ч. Междувременно се обаждат пак, къде е екипът и защо закъсняват. Но колегата ни е бил на работа, а сега е в неврохирургията", каза д-р Касабова.

Версиите на роднините от ромската махала и на лекаря оттук нататък се разминават. "Лекарят започна да притиска кислородната маска на лицето ми и започна да ме удря. Разби ми устата и ми насини окото", разказва Исмаил. "В линейката поставих кислородна маска на пациента и се опитах да му измеря кръвно. В този момент той скочи и започна да ме удря. Опитах всячески да го усмиря, но той беше буен човек. Успяхме да го закараме до Военна болница, където пак скочи да ме удря. Пазачът и дежурният лекар видяха", категоричен бе д-р Стаменов.

Според Исмаил пък, лекарят го изхвърлил от линейката на входа на Военноморска болница. Пазачът, който беше на смяна обясни, че е имало някакви пререкания между пациент и лекар, но не видял да си разменят удари. Роднините на Исмаил бяха окупирали входа на болницата, в очакване д-р Стаменов да излезе. На място обаче дошли служители на II РПУ, които не позволили повече саморазправа.

Д-р Васил Стаменов е в неврохирургията на МБАЛ "Св. Анна" с мозъчно сътресение и хематом. Исмаил също бил прегледан в МБАЛ "Св. Анна". И двамата са категорични, че ще си извадят медицинско от съдебен лекар и ще подадат жалби в полицията.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 2
25.02.2009 »
24.02.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: