Лекарите са скептици за жената в кома

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:14 / 19.11.2008
901
35-годишната жена, която в нощта срещу понеделник изпадна в кома, след като препи със син спирт, все още е в критично състояние. Вчера токсиколозите й направиха втора хемодиализа, коментира шефът на клиниката във Военна болница д-р Снежа Златева. Въпреки всички усилия обаче жената едва ли ще се събуди, тъй като тя многократно е надвишила леталната доза метанол - 0,2 промила, която човешкият организъм може да преодолее.

Тестовете установиха малко над 5 промила. „Дори да се събуди, тя ще е сляпа и ще живее с множество мозъчни увреждания, тъй като метанолът унищожава мозъчните центрове, кората, подкорните структури и зрителните нерви", коментира д-р Златева. А веднъж нанесени, пораженията остават за цял живот, тъй като са необратими. До момента в историята на варненската токсикология друг такъв случай не е имало. Повечето пациенти, пили син спирт в по-високи дози, умират.

През последните три дни в клиниката са постъпили и четири млади варненки - на 13, 16, 17, 19 г. - след опит за самоубийство с лекарства. От тях най-възрастната все още се лекува, тъй като отравянето й е по-тежко.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).