"Летяща" ограда дебне живеещи в "Чайка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:36 / 04.11.2010
1184
От няколко години живеещите в района около блок 59 във варненския квартал "Чайка" се изправени пред истински препятствия. Те участват в "реалити" шоу за безпроблемно и свръхбързо преминаване на улицата до домовете им. Причината е, че в непосредствена близост до блока се намира изоставен с годините имот. По паметливите си спомнят, че навремето на този терен е имало сладкарница и автомивка. Сега обаче всичко е сринато до основи. Имотът е с висока дървена ограда, която пада изненадващо при по-силен полъх на вятъра. Живеещите са се хванали за главите от "летящата" ограда. Освен от вятър тя се влияе и от дъжд. При интензивния валеж миналия петък огражданията пак паднали и почти запушили улицата, което създало хаос за преминаващите автомобили.

По този повод са пращани многобройни сигнали за "летящата" ограда. Варненци алармираха, че при всяко падане на огражденията, собственикът идва да ги вдига. Но все пак на хората им писнало да живеят под заплаха.

"Дървената ограда не е поставена както трябва. Тя постоянно пада или се накланя опасно при всеки по-силен вятър. Свикнали сме вече", каза пред наш репортер млада жена, живееща в бл. 59. По-голяма трудност падащата ограда създава за пенсионерите, които по-бавно преминават опасната улица.

Ограденият имот се намира точно до Спортното училище и детската ясла в квартала. Според живеещите в района собственикът имал амбиции да строи, но с времето идеята е замразена и теренът ограден с плътни, боядисани в зелено дървени ограждения.

Имотът е залепен до детска ясла №2. От една страна, оградата е наклонена. "Това е опасно за децата. Някои от тях играят там, а по-големите ученици от училището скачат отгоре й, без да осъзнават, че могат да пострадат", казаха родители на малчугани, прибиращи ги от училището и забавачницата.

Другият проблем на хората е, че изоставеният имот не се почиства. Той е буренясал, тревата стигнала метър, което стресира допълнително хората заради опасността от влечуги. Освен това теренът от страната на наклонената ограда започнал да се използва за изхвърляне на отпадъци. "Имаме много въпроси към собственика, но не знаем кой точно е той, за да ги зададем. В двора на имота има и няколко бора, като се интересуваме дали ще бъдат отсечени при евентуален строеж", продължиха да питат хората.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).