Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Летяща" ограда дебне живеещи в "Чайка"
Автор: Екип Varna24.bg 14:36 / 04.11.2010Коментари (0)1184
© Varna24.bg
От няколко години живеещите в района около блок 59 във варненския квартал "Чайка" се изправени пред истински препятствия. Те участват в "реалити" шоу за безпроблемно и свръхбързо преминаване на улицата до домовете им. Причината е, че в непосредствена близост до блока се намира изоставен с годините имот. По паметливите си спомнят, че навремето на този терен е имало сладкарница и автомивка. Сега обаче всичко е сринато до основи. Имотът е с висока дървена ограда, която пада изненадващо при по-силен полъх на вятъра. Живеещите са се хванали за главите от "летящата" ограда. Освен от вятър тя се влияе и от дъжд. При интензивния валеж миналия петък огражданията пак паднали и почти запушили улицата, което създало хаос за преминаващите автомобили.

По този повод са пращани многобройни сигнали за "летящата" ограда. Варненци алармираха, че при всяко падане на огражденията, собственикът идва да ги вдига. Но все пак на хората им писнало да живеят под заплаха.

"Дървената ограда не е поставена както трябва. Тя постоянно пада или се накланя опасно при всеки по-силен вятър. Свикнали сме вече", каза пред наш репортер млада жена, живееща в бл. 59. По-голяма трудност падащата ограда създава за пенсионерите, които по-бавно преминават опасната улица.

Ограденият имот се намира точно до Спортното училище и детската ясла в квартала. Според живеещите в района собственикът имал амбиции да строи, но с времето идеята е замразена и теренът ограден с плътни, боядисани в зелено дървени ограждения.

Имотът е залепен до детска ясла №2. От една страна, оградата е наклонена. "Това е опасно за децата. Някои от тях играят там, а по-големите ученици от училището скачат отгоре й, без да осъзнават, че могат да пострадат", казаха родители на малчугани, прибиращи ги от училището и забавачницата.

Другият проблем на хората е, че изоставеният имот не се почиства. Той е буренясал, тревата стигнала метър, което стресира допълнително хората заради опасността от влечуги. Освен това теренът от страната на наклонената ограда започнал да се използва за изхвърляне на отпадъци. "Имаме много въпроси към собственика, но не знаем кой точно е той, за да ги зададем. В двора на имота има и няколко бора, като се интересуваме дали ще бъдат отсечени при евентуален строеж", продължиха да питат хората.

Източник: в. "Черно Море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: