Лицензират нова професия "Асистент на лекар по дентална медицина" в МУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:45 / 11.07.2013
728
След утвърждаване от Академичния съвет на МУ - Варна на Учебния план и Учебните програми, предложени от Директора на Центъра за професионално обучение, започва процедура по лицензиране на новата професия "Асистент на лекар по дентална медицина".

Професията е от системата на средното професионално образование. Практическото и теоретичното обучение на бъдещите кадри, които ще придобиват трета степен на професионална квалификация, ще се осъществява в учебните бази и от преподаватели на Факултета по дентална медицина.

Обучението ще бъде под формата на квалификационен курс в рамките на 6 месеца и половина с общ брой на часовете 980 в полза на тези по практическа подготовка. Очаква се след получаване на лицензията в края на годината да стартира обучението на първите курсове. Едно от най-важните условия, които трябва да покрият кандидатите, е да имат завършено средно образование, а документите, които трябва да подадат са заявление, медицинско свидетелство и две снимки. Очаква се таксата да бъде 2000 лева.

Към момента функциите на асистент в зъболекарския кабинет се изпълнява от медицинската сестра. Целта на обучението по новата професия е то да бъде по-фокусирано върху спецификата на денталната практика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).