Лидерът Цветанов повежда варненската листа на ГЕРБ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:44 / 12.06.2009
892
Председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов ще оглави пропорционалната листа на партията във Варна. Мажоритарен кандидат в морската столица пък ще е д-р Красимир Петров, който е и трети в листата. Това стана ясно при представяне на всичките 24 варненски кандидат-депутати на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори.

Втори в листата ще е областният лидер на ГЕРБ Павел Димитров. Челната шестица допълват зам.-кметът Свилен Крайчев и двама общински съветници от Варна - Димитър Атанасов и Емил Радев. Седми в листата е д-р Светослав Неделчев, лидер на ГЕРБ в Провадия. Осмата позиция е за Даниела Петрова, преподавател в Техническия университет и областен лидер на "Жени ГЕРБ".

Седем от кандидатите за парламента са жени. Сред 24-мата в листата преобладават юристите - шест на брой. Трима са медиците, а икономисти, инженери и бизнесмени - по двама. Най-младият от кандидатите е 30 години, а най-възрастният - на 61. Освен варненски лидери на партията, сред кандидатите за парламента има активисти от Аврен, Вълчи дол и Суворово.

Мажоритарният кандидат - 47-годишният д-р Красимир Петров, е роден на една дата с лидера Бойко Борисов - 13 юни. Общински съветник и член на ГЕРБ от година и половина. Преди 7 месеца бе избран за заместник-изпълнителен директор на МБАЛ. Д-р Петров е коремен хирург с близо 20-годишен стаж. Семеен, с две дъщери-близначки.

"В много области на страната има нужда от промяна. Считам, че в парламента мога да помогна основно в сферата на здравеопазването. За тези 20 години стаж съм бил свидетел на всички реформи и псевдореформи в здравеопазването и виждам до какъв хал е докарано", сподели при представянето си мажоритарният кандидат на ГЕРБ.

"Д-р Петров е доказан професионалист. Това е една достойна кандидатура. Надявам се варненци да я оценят", заяви варненският лидер на ГЕРБ Павел Димитров. Той разкри, че медикът е бил харесан за кандидат-депутат от членове и симпатизанти на ГЕРБ в цялата област.

"Очакваме 5-6 депутати от Варна, без мажоритарния", заяви още областният лидер на "герберите".

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).