Лиляна Павлова: "Легналите полицаи" във Варна не отговарят на изискванията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:35 / 21.04.2013
1804
Лиляна Павлова, водач на листата на ПП ГЕРБ във Варна се срещна с мотористи днес. По време на срещата, тя представи част от мерките безопасност, заложени в управленската програма на ПП ГЕРБ.

Павлова каза, че по време на управлението на ГЕРБ е направено много за пътната безопасност. Мерките и усилията ще продължат в посока обезопасяване на всички големи пътни артерии, както и за отделните градове. Идея на ПП ГЕРБ във Варна е организирането на кампания за пребоядисването на пътната маркировка.

По време на срещата мотористите обясниха, че поставената маркировка във Варна около пешеходните зони е изключително опасна, защото създава предпоставки за пътни инциденти заради възможност от подхлъзване на мотоциклета. Ще се работи в посока боята, която се полага да бъде грапава и светлоотразяваща. Такава в момента в България се поставя само на новите пътни участъци и магистрали, като новите два пътни участъка на автомагистрала "Тракия". Един от основните проблеми във Варна са дупките по пътищата и маркировката, която е опасна за мотористите.

Лиляна Павлова посочи, че кърпенето на дупките е един от най-неефективните начини за поддържане на пътната инфраструктура, но когато липсват средства се прилага този вариант. Специално за община Варна тя посочи, че трябва цялостно да се промени начина, по който общината възлага текущ ремонт на пътищата.

Мотористите посочиха, че е по-удачно да се прави цяла пътна отсечка, а не по няколко дупки всяка година. Лиляна Павлова посочи още, че всички "легнали полицаи" във Варна не отговарят на изискванията на европейската директива и Закона за движение по пътищата.

По време на срещата мотористите поискаха и нова мотописта, която да бъде разположена в центъра на страната. В края на срещата Лиляна Павлова апелира мотористите да спазват правилата за движение по пътищата в градовете за да не се стига до тежки катастрофи.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (4)

Още по темата (328):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали за купуване на гласове от ДПС във
Варненско
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).