Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: Варна загуби над 10 милиона лева по проекти
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 20.04.2013Коментари (4)1964
©
"Нашата воля и убеждение като кандидати за народни представители е, че за да можем да изчистим България, първо трябва да изчистим, както се казва - къщата и двора си, започвайки от Варна и общината, където също има много какво да се чисти. И като говорим за чистене на община Варна, то трябва да е и в посока да се подреди администрацията. Да се подредят всички затънтени, забулени преписки, които не се разглеждат от години". Това каза пред журналисти Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ във Варна, която заедно с колегите си от листата се включи в кампанията "Да почистим България за един ден".

Мястото, което кандидат-депутатите, сред които Иван Портних, Емил Радев, Пламен Манушев, Павел Христов, Нели Петрова и др., избраха бе един от най-красивите плажове във Варненска област - до устието на река Камчия, от където събраха и изхвърлиха над 200 чувала боклук. "Избрахме да почистим плажа на Камчия, защото това е едно диво и прекрасно място. За съжаление от другата страна на устието на реката тази красота вече я няма, тъй като наши предшественици - предходните две правителства са отписали като защитена територия над 1200 дка плаж с множество дюни. След което, по времето на две предишни правителства - министърът на регионалното развитие, пясъчните дюни стават ливади, които са заменени със земи във видинска област. Изчисленията сочат, че това са над 300 млн. лв. щети за държавата от тази неизгодна замяна. Надявам се компетентните органи, които се занимават с тази сделка да довършат докрай това разследване и тя да бъде развалена", обясни водачът на листата на ГЕРБ Варна за 3 МИР.

По отношение на община Варна Павлова бе категорична, че основният приоритет на ГЕРБ е подобри градската среда и да увеличи усвояемостта на европейските фондове. "През годините общината е изпуснала уникални шансове по европейските програми. Решила е, че не трябва да кандидатства, например, по проекта за почти 100% безвъзмездно финансиране минимум за 5 млн. лв. за развитие на туристически атракции и туристическа инфраструктура. За сравнение община Аврен е кандидатствала и е спечелила 5,4 млн. лв.", обясни Павлова.

"Варна - продължи тя - има одобрен проект за иновативни културни събития в размер на 1 млн.лв., но общината го отказва. От проектите, които Варна изпълнява, корекциите също са над 1 млн. лв. Т.е. общината е загубила като цяло почти 10 млн. лв. И ако не беше намесата на Иван Портних и на общинските съветници от ГЕРБ, съвместно с нашето правителство, Варна щеше да загуби и проектите за обновяване на градския транспорт, за реконструкция на централната градска част и т.н., не за друго, а заради забавени процедури в общината".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.04.2013 г.
0
 
 
Явно предизборната им политика е отново да се падаряват на чужди държави най-красивите местности ,разбира се срещу някаква договорка а българите да почиват където и както намерят. Защо не предоставиха почти безплатно няколко стотин декара на брега в санк петербург , одеса или сочи, както нашите продажни политици подаряват? Г-жо Павлова, на ред е и плажа в Шкорпиловци, сигурно и за там имате почтенни кандидати, които ще наемат стотина души обслужващ / служински / персонал на поредните баровци, оградили и направили недостъпна част от българската земя за простосмъртни?
0
 
 
Странно! Нали тези 10 милиона са загубени по време на управлението на ГЕРБ и на избрания от него кмет. Сами се обвиняват и после обещават друго. Толкова ли е къса паметта им?!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: