Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова ще постави въпроса за ремонта на Аспаруховия мост в парламента
Автор: Екип Varna24.bg 15:26 / 29.10.2013Коментари (0)1247
©
На прага на следващия програмен период част от общините у нас са в пълно неведение относно възможностите за усвояване на европейски средства. Много от тях са силно притеснени, че биха могли да се окажат "бели петна" на картата без шанс за еврофинансиране. Това стана ясно на среща на народните представители от ГЕРБ Лиляна Павлова и Павел Христов с представители на общинската администрация и граждани от Аксаково и Белослав.

"Следващата година може да се окаже нулева за България по отношение на усвояването на европейските средства. Два месеца преди края на настоящия програмен период няма механизми, нито пък критерии за разпределение на средствата. Това на практика дискриминира по-малките общини, които не могат да се възползват от програмата "Региони в растеж", но попадайки в градски ареал, са с намалени шансове и по програмата за селските райони", коментира Лиляна Павлова при посещението си в Аксаково.

Там депутатите от ГЕРБ бяха посрещнати от кмета Атанас Стоилов и екипа му, както и от председателя на Общинския съвет Светлана Добрева.

Проблемът стои на дневен ред и в община Белослав, където местните жители не скриха безпокойството си, че в държавната политика по отношение на усвояването на европейски средства няма приемственост. Негативният ефект в Белослав би бил многократно по-голям поради факта, че местната власт е наследила от предшествениците си задължения от над 4 млн. лв. в резултат от финансови корекции и общината е заплашена от фалит.

"За съжаление, разпределението на европейските средства сега се програмира от същите хора, които през 2007 г. поставиха еврофинансирането на концептуално грешна основа. Правителството намалява драстично средствата за градовете, съгласявайки се бюджетът да бъде орязан", отчете Лиляна Павлова. Народните представители от ГЕРБ се ангажираха да настояват за справедливо програмиране.

В присъствието на зам.-кмета на община Белослав Веселин Цонев местни жители изказаха своята благодарност към депутатите от ГЕРБ заради новоремонтирания път Варна-Белослав. Цялостната реконструкция обхвана трасе от около 17 км.

"Инвестициите няма как да дойдат, ако правителството стопира проекти като магистрала "Хемус". Инфраструктурата ще гарантира и повече работни места в района", коментира Павел Христов.

Над Белослав и региона обаче е надвиснал и друг тежък проблем, свързан с липсата на средства за ремонт на ферибота. Догодина МФ "Белослав" и МК "Белла", обслужващи двата бряга на плавателния канал в района на града, трябва да заверят наново документите си в Българския корабен регистър и ИА "Морска администрация". За да го направят обаче, е необходим планов доков ремонт. В противен случай корабите няма да имат право да изпълняват функциите си. Според предварителните изчисления стойността на ремонтните работи е около 300 000 лв. Народните представители от ГЕРБ ще настояват необходимата сума да бъде отпусната от държавния бюджет.

В рамките на приемния си ден във Варна Лиляна Павлова се ангажира за парламентарно питане по повод необходимостта от ремонт на Аспаруховия мост. Стратегическото за областта съоръжение не е ремонтирано от 1997 г., алармираха граждани. Поставени бяха и множество тежки казуси, свързани с недостиг на социални услуги и имотни проблеми. Варненци коментираха с народния представител законодателните инициативи на ГЕРБ и посочиха редица слабости в политиката на новата тройна коалиция.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: