Луксозна стока са отново зелените салатки по варненските пазари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:42 / 22.01.2012
1011
Доста луксозна стока са отново зелените салатки по варненските пазари. Седмичната справка на цените сочи, че кило ябълки е по-евтино от една марулка. Най-евтино те се намират на пазара във "Владиславово", където цената им стартира от 60 ст./бр. Тя стига до 80 ст./бр., отколкото пък започват офертите на останалите тържища. Там за по-големите и кичести салатки търговците искат по левче.

За сравнение кило ябълки на всички тържища може да се намери и за 80-90 стотинки. Двойно по-евтин е килограм зеле, най-вече на централния пазар и "Часовника". Там то се продава от 50 ст./кг и стига максимум до 80 ст./кг на "Чаталджа".

И картофите също са по-евтини от салатите. Те могат да се намерят на най-ниски цени на централния пазар срещу 60 ст./кг и във "Владиславово", където цената им тръгва от 70 ст./кг. В сравнение с началото на седмицата те поевтиняват с около 10 до 20 ст./кг.

Ход надолу бележат и цените на портокалите. Ако в началото на седмицата те не можеха да се намерят на цена под 1,30-1,40 лв./кг, то сега офертите стартират от 1,10 лв./кг - отново на централния пазар. Същата е тенденцията и при бананите, които вече могат да се намерят и за 2 лв./кг.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).