Любен Дилов-син: Варненските избори не са проблем само на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:26 / 11.10.2011
2152
Изборите във Варна са проблем на цялата страна. Причина за това са мащабите, които тук е стигнало купуването на гласове. Това заяви днес лидерът на Гергьовден, журналистът и писател Любен Дилов-син. Той пристигна във Варна, за да подкрепи приятеля си Костадин Костадинов, който е кандидат за кмет на коалиция "Варна утре" (ВМРO, Гергьовден, БНД и Новото време). Подкрепям екипа на коалиция "Варна утре", за да не прилича Варна утре на Варна днес, обяви Дилов. Той обясни, че проблемът с купуването на гласове в по-сериозен във Варна отколкото в София.

"Варна е пример за краха на политиката, тя се е превърнала в място, където всеки разговор за политика се подменя с разговор за корпоративнен вот. Това се вижда от нашите европейски партньори и няма да остане без последици", категоричен беше Дилов. Той обясни и "Теорията на световното заслужаване", според която всеки продал гласа си за 50 лева, толкова и ще получи от общината за подобряване на живота си във Варна през следващите 4 години.

"Ще се радваме да изберем съветници, които не са спечелили с купени гласове, защото не бихме искали да представляваме хора, които са готови да заменят четири години от живота си срещу 50 лева", каза Любен Дилов. Той изрази надежда, че коалиция "Варна утре" ще "разтресе" статуквото заради преобладаващия брой нови хора в листата за общински съветници. "Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко значим ще е вотът на тези, които продават гласа си", коментира и Костадин Костадинов.

"Във Варна никой не прави кампания с идеи за бъдещето на града. Всички стари играчи само се замерват с компромати и говорят глупости. Така те прикриват липсата си на идеи и желанието си да бъде запазено статуквото. Кънтящо е отсъствието на дебат в този град", категоричен беше известният журналист.

Според него, "ако детеродният орган на българина беше къс като паметта му, щяхме да изчезнем като нация". Така Любен Дилов коментира подкрепата, която ГЕРБ даде за четвърти мандат на Кирил Йорданов. Припознаването на варненския кмет от доскорошните му опоненти той определи като "липса на политическа визия и плюене в огледалото".

"Изпреварилите времето трябва да спрат и да го изчакат на определените за това места". С тези думи на полския философ Станислав Йежилец Любен Дилов коментира ареста на Костадин Костадинов по време на протестите срещу случващото се в Катуница.

България има етнически проблем и не можем да се правим , че той не съществува, категоричен е главният редактор на списание "Еуропео". Според него с позицията си по темата кандидат-президентът Росен Плевнелиев приличал на майката, която вдига падналото си в парка дете и му повтаря "Няма, няма, не си паднало, не те боли".

Гетата са големият проблем на България, смята Дилов. Те са проблем на българите, но и проблем на ромите, защото те живеят в тях зле, но не могат да ги напуснат. В гетото обаче ромите са по-удобни, по-лесни за манипулиране. Като пример Дилов даде София, където живеят над 50 000 български труци, но там ДПС няма нито 1 общински съветник, защото на свобода тези хора не могат да бъдат хванати, убеждавани, управлявани лесно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (390):
18.12.2011 Станишев ще анализира резултатите от изборите във Варненско
09.12.2011 Потвърдиха решението на ОИК за избор на Атанас Кузев за кмет на Девня
05.12.2011 Потвърдиха решенията на ОИК-Провадия за избор на общински съветници
29.11.2011 Съдът потвърди решението на ОИК - Девня за избора на общински съветници
25.11.2011 Отхвърлиха жалбата срещу избора на общински съветници във Варна
22.11.2011 Потвърдиха решения за избор на кметове в Дългопол и Игнатиево
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).