МОМН отпусна 22 000 лв. за три училища във Варненска област

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:52 / 20.12.2012
473
Три училища от Варненска област получиха средства за отопление и ремонти от Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) със съдействието на народните представители от ГЕРБ - Варна Лилия Христова и Емил Радев. Финансирането е на обща стойност 22 000 лв., от които 17 000 лв. са предвидени за училища в Аврен и село Царевци, а 5000 лв. - за училище в Долни чифлик.

"Това е пореден жест на Министерството на образованието към Варна, с което се доказва загриженост към развитието на училищната дейност, за създаване на нормални условия за работа на педагози и деца", коментира Лилия Христова.
Преди дни стана ясно, че отново със съдействието на двамата народни представители, държавата отпуска 430 000 лв. за ремонт на три професионални гимназии във Варна - по механотехника и транспорт, на Професионалната техническа гимназия и на Професионалната гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров".

Поредна добра новина за морската столица имаше и в сряда, когато стана ясно, че след активно сътрудничество с областната управа на Варна, Министерският съвет е променил от частна в публична държавна собственост статута на два имота, като ги предоставя безвъзмездно за управление на Икономическия университет на Варна. На терените с площ от 9 дка ще бъдат изградени студентски общежития които ще бъдат на разположение на възпитаниците на висшето учебно заведение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).