МОСВ организира обучение на общини по ОП "Околна среда"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:51 / 15.03.2010
685
Министерството на околната среда и водите стартира цикъл от обучения за общини със сключени договори по Оперативна програма „Околна среда". Обученията са тридневни и ще се проведат в периода 15 - 26 март 2010 г. в градовете Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пловдив и Ямбол. Целта е общините да бъдат подпомогнати за всички стъпки и изисквания при подготовката и изпълнението на качествени инфраструктурни проекти.

Представителите на общинските администрации ще бъдат запознати с подхода за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в сектор „Води", както и с целия механизъм за изграждане на инфраструктура в сектор „Отпадъци". Ще се проведат практически занимания за начина, по който се докладва изпълнението на проектите, като попълване на месечни справки и доклади за напредък на ниво проект. В програмата е застъпено и практическо обучение за обявяване и провеждане на обществени поръчки.

В периода май-юли 2010 г. подобни обучения ще бъдат организирани и за общините, които имат сключени договори по приоритетна ос „Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).