МУ-Варна с допълнителен прием за "Военен лекар" и "Военна медицинска сестра"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:06 / 23.07.2024
1678
Медицински университет – Варна и Висшето военноморско училище във Варна дават допълнителна възможност за кандидатстване за направления "Военен лекар“ и "Военна медицинска сестра“, съобщиха от вуза.

Крайният срок за заявяване на желания и подаване на документи е 25 юли 2024 г. вкл. (до 12.00 ч.). Кандидат-студентите, които желаят да участват в допълнителното подаване на документи, е необходимо да заявят това свое желание към МУ-Варна, като изпратят и-мейл от личната си електронна поща (с която са регистрирани в системата за онлайн прием на МУ-Варна) на адрес: ksk@mu-varna.bg. Информация можете да получите и на тел. 052/677 060 или 052/677059.

Изискванията към кандидат-студентите за направление "Военен лекар“ са да са се явили на приемните изпити по биология и химия в МУ-Варна (предварителни и/или редовни изпити, съответно на 20 април и/или 3 юли) през 2024 г. и да имат положителни оценки от тях (минимум "Среден 3“). Не се допускат за участие кандидати, които са кандидатствали в МУ-Варна през 2024 г. за някоя от специалностите "Медицина“, включително направление "Военен лекар“, "Дентална медицина“ или "Фармация“ и имат слаба оценка на един или и на двата изпита (по биология и/или химия). Кандидатите трябва задължително да се явят и да положат успешно и допълнителните изпити във Висшето военноморско училище – Варна.

Изискванията към кандидат-студентите за направление "Военна медицинска сестра“ са да са се явили на приемния изпит по биология в МУ-Варна (предварителен и/или редовен изпит, съответно на 27 април и/или 12 юли) през 2024 г. и да имат положителна оценка (минимум "Среден 3“). Не се допускат за участие кандидати, които са кандидатствали в МУ-Варна през 2024 г. за направление "Военна медицинска сестра“ или някоя от специалностите "Медицинска сестра“, "Акушерка“, "Кинезитерапия“ и специалностите в Медицински колеж – Варна и имат слаба оценка на изпита по биология. Кандидатите трябва задължително да се явят и да положат успешно и допълнителните изпити във Висшето военноморско училище – Варна. Повече информация ТУК

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).