Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
МУ – Варна връчи отличието "Почетен знак със синя лента" за 13-та поредна година
Автор: Екип Varna24.bg 16:22 / 20.05.2016Коментари (0)2736
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За 13-та поредна година по повод Деня на славянската писменост и култура Медицински университет - Варна връчи на преподаватели и студенти едно от най-големите си отличия "Почетен знак със синя лента". Церемонията по награждаването се състоя на 20 май в аудитории 104 и 105 на Факултета по фармация.

Носители на престижното отличие на МУ-Варна станаха доц. д-р Екатерина Боянова Софтова - Златарова за нейния принос в развитието на общата и клинична патология и научните и постижения в биопсичната диагностика и проф. д-р Надежда Савова Делева - за високи заслуги в областта на невроонкологията, невролингвистиката и невропсихологията, активна научна и дългогодишна преподавателска дейност.

С "Почетен знак със синя лента" бе награден и доц. д-р Борис Корновски - за неговия изключителен принос и постижения в коремната хирургия и хирургията на хранопровода, за неговия висок и безупречен професионализъм, научни разработки и обществена дейност. За изключителни заслуги и постигнати високи резултати при реализирането на проекта "Общи действия за планиране и прогнозиране на човешките ресурси в здравеопазването", престижното отличие получи и проф. Тодорка Костадинова - Заместник ректор на Медицински университет - Варна.

Специална колективна награда за активна студентска дейност бе връчена и на студентския съвет при МУ-Варна.

"Ние се гордеем с нашите студенти и твърдо заставаме зад тях! Ще продължаваме да инвестираме труда, интелекта и времето си, за да осигурим на българския народ здравни специалисти с модерни знания и умения, с висока отговорност, воля и морал. Само така ще изпълним завета на светите братя Кирил и Методий - да отваряме очите за незримото великолепие на познанието, да разкриваме необятната мощ на духовността, да даваме криле на дръзките, търсещите, искащите да знаят." - заяви в словото си ректорът на Медицински университет - Варна проф. д-р Красимир Иванов.

По време на церемонията бяха връчени и дипломите за академична длъжност "професор" и "доцент" и образователно научна степен "доктор" за първото шестмесечие на 2016 година.

В рамките на церемонията чуждестранни и български студенти получиха награда на името на д-р Иван Групчев за студентски постижения в офталмолофията. Наградата връчи заместник-ректорът по учебна дейност проф. д-р Албена Керековска.

Сред официалните гости на събитието бяха г-н Коста Базитов - заместник кмет на община Варна, г-н Славчо Славов - председател на Постоянната комисия по наука и образование и доц. Антоанета Цветкова - председател на Постоянната комисия по здравеопазване при Общински съвет - Варна, проф. д-р Анелия Клисарова - Ректор на Медицински университет - Варна в периода 2004 - 2012 г., многоуважаемите членове на Съвета на настоятелите към Медицински университет - Варна проф. д-р Красимира Кисьова, доц. д-р Георги Маринов, проф. д-р Димитър Камбуров, проф. д-р Темелко Темелков, както и изпълнителни директори на многопрофилни и специализирани болници за активно лечение в град Варна.

 

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: