Махат стърчащи железа от детска площадка и дърво, рушащо подлез

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 20.11.2013
845
Служители на район "Одесос" извършиха проверка на детска площадка в района на ул."Ангел Кънчев" и бул. "Цар Освободител" по повод сигнал за опасни стърчащи железа от ограда, подаден в медиите. Служителите са установили, че става въпрос за демонтирана част от стара ограда, която някой своеволно е удължил. Така са се оформили опасни стърчащи краища с дължина около 60 см. При прескачане, например, те представляват опасност. От районната администрация са предприети стъпки за отстраняване на опасното съоръжение в най-кратки срокове.

Проверка е извършена и по повод сигнал за дърво, което създава опасност при преминаване през подлеза до Образцов дом. Установи се, че корените на самораслото дърво, за което алармираха медии, са наклонили част от стената на подлеза, непосредствено до изхода към ул. "Бенковска". Служители от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустройство" в общината, съвместно с колегите си от район "Одесос" съставиха констативен протокол на място. Следва веднага да бъде премахнато въпросното дърво от лицензираната фирма, обслужваща дадения район /Одесос/. След като се пресметнат щетите, ще се подготви и възлагателно писмо към пътноподдържащата фирма в същия район, която да възстанови стената в първоначалния й вид. Поставена е сигнална лента за обезопасяване на мястото.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).