Малки художници подредиха изложба “Мисия спасител”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:21 / 28.04.2009
1371
В сградата на община Варна днес се състоя откриването на изложба на детски рисунки на тема "Мисия спасител". Изложбата се организира съвместно между община Варна и Министерството на извънредните ситуации. В надпреварата взеха участие 248 рисунки, нарисувани от 240 варненски ученици от 14 училища, школи по изобразително изкуство и детски градини. Целта бе по този начин да се информира цялото общество за превенцията и защитата при бедствия и аварии.

Наградите - почетни грамоти, бяха връчени в три възрастови групи. Във възрастова група между 6-9 години бяха отличени работите на Йоанна Великова, Ралица Соколидис и Йоана Вичева. При учениците до 14 години награди получиха Калина Митева, Мария Енчева, Християна Иванова, Георги Петров и Тодор Антов, а във възрастова група 14 - 18 години беше наградена Деница Лисичкова. Победителите ще вземат участие в регионален конкурс през месец май. До областния конкурс ще бъдат допуснати 16 рисунки, а 11 ще бъдат поощрени. Някои от по-интересните творби ще бъдат изложени като постоянна експозиция в едно от фоайетата на сградата на община Варна.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).