Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Марин Нешков: Средствата за реклама за туризъм никога няма да са достатъчни
Автор: Екип Varna24.bg 12:15 / 13.05.2011Коментари (0)634
© Varna24.bg
Туристическият бранш в страната разчита на усвояването на средства по еврофондовете за развитието на сектора. Това каза Марин Нешков председател на Варненска туристическа камара. Той коментира, че отпуснатите през тази година около 7 млн. лева не са много повече от миналата година.

По думите му според закона за туризъм се предвижда създаването на Българска туристическа организация, която ще оперира със средствата за реклама и промоция на продукта. По отношение на средствата за реклама Нешков бе категоричен, че средствата никога няма да са достатъчни и особено ако трябва да се сравнява бюджета за реклама на България с близките държави Турция и Гърция.

"Турция вече отидоха много по-напред от нас, но ако вземем Гърция там се изразходват около 150 млн. евро годишно", каза още специалистът и добави, че когато са започнали да се проявяват индикаторите на кризата те са вдигнали рекламния бюджет с 50 млн. евро, докато в България се говори за няколко милиона лева.

Според Марин Нешков при изключително силната конкуренция на международния пазар тези средства не стигат абсолютно до никъде и бранша никога няма да е доволен. Той добави, че според някои представители на сектора коментират, че 30 млн. лева евентуално ще са достатъчни за реклама, но подчерта, че ситуацията в България едва ли ще позволи отделянето на такава сума и подчерта, че ако средствата, колкото и малко да са бъдат оползотворени според предназначение то ще има осезаем ефект. Председателят на туристическата камара във Варна подчерта, че в страната се гледат само цифрите, а истината е, че все още не могат да се усвояват средства по еврофондовете, което е сериозен проблем.

"Много хора мислят, че Европа дава парите на куп и ние само отиваме и си ги взимаме - не е така", категоричен бе Нешков и коментира, че българите имат много работа по отношение усвояването на средства независимо дали ще са на данъкоплатците или на Европа.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: