Мартеници превземат Понеделничния пазар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:28 / 03.02.2009
786
Понеделничният пазар ще бъде залят от продавачи на мартеници. От район "Одесос" са определили 150 места за тротоарна продажба на червено-белите конци на мястото на бившия пазар. Това съобщи кметът на района Таня Василева. "Тъй като реконструкцията на Понеделничния пазар ще бъде започната, след като времето се затопли, преценихме, че мястото е подходящо за неколкодневната продажба на мартеници", уточни Василева. Тя обясни, че местата за търговия с този вид артикули не влизат в схемата за сезонните обекти, тъй като дейността се извършвала само няколко дни в годината.

"В момента приемаме молбите на търговците и съвсем скоро ще ги разглеждаме за одобрение", каза още кметицата. Тя прогнозира, че мераклиите да продават мартеници ще бъдат около 450, базирайки се на опита от предходни години.

Таксите за масите за мартеници са същите като за сезонните обекти. Месечно желаещите трябва да плащат по 22,50 лв за квадратен метър. "Тъй като обаче мартениците се продават само няколко дни, от месечната такса се изчислява колко да плащат търговците", обясни Василева. Отделно от тротоарното право, районното кметство издава и разрешителни за търговията. Те струват по 20 лева.

Мартеници освен на Понеделничния пазар ще се продават на още шест места в "Одесос" . Червено-бели конци ще се предлагат на ул. "Баба Тонка", в пресечните точки на бул. "Княз Борис" с "Шипка" и ул. "Ал. Пушкин", на жп гарата, до III гимназия и в района на Адвентиската църква. За разлика от миналата година, продажбата на мартеници в градинката зад Окръжния съд няма да бъде разрешена заради паметника на цар Калоян. "Тротоарна търговия там с каквото и да е би била неестетична", обоснова се Василева. Тя допълни, че въпреки това са предвидени достатъчно места. "Опитът показва, че търговците на мартеници най-често предпочитат централната част на града, която е в рамките на нашия район", каза още кметицата на "Одесос".

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).