Мартин Димитров: Варна се управлява ляво и лошо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:13 / 16.05.2011
780
Варна, както и Пловдив, се управляват ляво и лошо. Това заяви председателят на СДС Мартин Димитров при визитата си в морската столица. Като основание за това свое твърдение синият лидер изтъкна аргумента, че в един момент Варна е била градът с най-много улични дупки в страната. Според Димитров ГЕРБ и БСП нямат капацитет да излъчат силен кандидат-кмет на Варна. Синята коалиция пък ще се стреми да излъчи един кандидат за градоначалник. Възможно е обаче ДСБ и СДС да се явят на местните избори наесен с различни листи с кандидати за местния парламент.

"За съжаление, преди няколко месеца ДСБ развали синята коалиция в града от последния местен вот и се събра с много съмнителни субекти", заяви председателят на СДС. Според него двете десни партии трябва да намерят начин за обединение. Преговорите между СДС и ДСБ продължават, обяви лидерът на СДС-Варна Цанко Цветанов, като отказа да разкрие повече подробности.

Мартин Димитров коментира и политическата обстановка в страната. Според него, при ГЕРБ се получава преяждане с власт. "Синият" лидер е на мнение, че за ГЕРБ е по-добре да не издигат президентска кандидатура.

Според лидера на СДС, в БСП и ГЕРБ са се изпокрили от президентските избори. "Фактът, че ГЕРБ и БСП все още не са издигнали кандадатите си за президент, означава, че двете партии не искат да има сериозен дебат. Че не искат да отговорят на въпросите за Белене, как да спасим активните хора в България. Затова смятат да издигнат кандидатите си през август или септември. Искат да спечелят по някакъв служебен начин. Издига се кандидатът, дава 2-3 интервюта, да не кажа манипулирани, и отива директно на избори. Това сериозно ли е", коментира лидерът на "сините".

Според Мартин Димитров България има нужда от президент-демократ, който да върне страната към Европейския съюз и НАТО. СДС и другите десни партии били сериозната алтернатива на сегашното управление.

На президентските избори наесен "сините" ще се борят минимум за по-добри резултати от последния парламентарен вот. Максималната цел е "син" президент и това е напълно възможно, според лидера на СДС.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).