Масово продават недостроени жилища на зелено във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:11 / 07.04.2013
1405
Недовършени жилищни кооперации във Варна масово се продават на зелено. По тази схема клиентът плаща предварително пълния размер на апартамент, но го получава едва след като бъде завършена кооперацията. 'Именно в сроковете се крие големият риск за клиента, който в този случай се явява "безплатен" кредитор за строителя. В договорите за подобни сделки почти не фигурира краен срок за завършване на кооперацията", предупредиха варненски брокери за основния риск при покупка на зелено. Ако не е посочен краен договор, клиентът не гори с парите технически, просто ще си получи жилището, когато се намерят и други, които да се включат в строежа.

В момента във Варна се продават над 120 апартамента на зелено. Кооперациите са в целия град, вкл. и във вилните зони Бриз и Свети Никола. Цената на квадратен метър варира според разположението на блока, нивото и качеството на изпълнение. Най-многобройни са офертите за "Възраждане" и широкия център. Обикновено се предлагат жилища за 580-690 евро/кв. метър. Това са типични двустайни апартаменти - спалня, дневен тракт, баня и перално помещение. Цените на зелено не са ниски - срещу същите пари при малко повече късмет може да се купи вече готово жилище в същите райони.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).