Математическата отново начело в национално състезание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:46 / 09.11.2010
914
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учениците от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон", която бе за втори път домакин на есенното състезание по физика, спечелиха най-голям брой награди от 343-мата участници. От явилите се 48 възпитаници на гимназията 27 получиха отличия. Те се изявиха във всичките 6 възрастови групи. Ръководителките Сашка Миланова и Антонина Христова се радват на второто място на седмокласничката Ирен Парушева. На челни позиции са осмокласникът Стефан Граматиков, десетокласничката Александрина Стоянова, единайсетокласникът Езджан Софу. Калоян Дърмонев от девети клас е с първа награда. Всички останали участници са носители на първи, втори и трети награди в различните групи. Те се подготвят по програмите на Министерството на образованието, младежта и науката "С грижа за всеки ученик" и за насърчаването на даровити деца и от преподавателките Петя Костадинова и Силвия Захариева. Младите физици са спечелили челни позиции на престижни конкурси, което им носи и годишна стипендия от образователното министерство.

Според преподавателите състезанието, което се проведе с подкрепата на общината и на Регионалния инспекторат на образованието-Варна, премина при много добра организация. Учениците решаваха 3 задачи в 6 възрастови групи.

Представители на варненската група казаха, че задачите не са ги затруднили, защото са били отлично подготвени.
Победителите бяха поздравени от кмета Кирил Йорданов и от началника на РИО-Варна, Йорданка Атанасова по време на закриванаето на състезанието в пленарната зала на общината.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).