Математици от "Аспарухово" отбелязват Световния ден на числото Пи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:53 / 14.03.2013
880
Днес - 14 март, 2013 г., от 11,45 часа в Актовата зала в сградата на районната администрация в "Аспарухово" ще се проведе представителна изява на клуб "Млад математик" към Основно училище "Христо Ботев". Той е сформиран като част от проекта "Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски хоризонти - УСПЕХ" по бюджетна линия BG 051РО001 - 4.2.05 "Да направим училището привлекателно за младите хора".

Изявата е посветена на един от най-необичайните празници - на 14 март по света се чества Световният ден на числото Пи (International Pi Day).

Клубът има за цел да повиши интереса на учениците към математиката чрез демонстриране на интересни и приложими в човешката дейност математически знания. Идеята е не само да се свържат с математиката като наука, но и да се покаже какви ценности развива тя у младите хора, които сега се оформят като личности.

В рамките на проекта учениците имаха възможност да научат интересни исторически факти в областта на математиката, да се запознаят с нейното възникването в древна Гърция, Китай, Вавилон, Египет и да изготвят презентации за известни математици.

Решаване на забавни, нестандартни задачи, разказване на математически приказки, свързани с решаването на логически задачки и овладяването на математически фокуси, с които се отгатват възраст, номер на улица или рождена дата са само част от знанията, демонстрирани от децата по време на проекта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).