Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мазета на блок във "Възраждане" се напълниха с фекални води
Автор: Екип Varna24.bg 08:42 / 28.02.2013Коментари (0)801
© Черно море
С мази, пълни с фекални води осъмнаха живеещите в бл. 1 на варненския квартал "Възраждане". Това преживяване не им е за първи път.

Във вторник сутринта, тръгвайки на работа, хората от блока чуват странен бълбукащ шум. Става ясно, че мазетата са залети с вода от канализацията, а мръсната течност продължава да се излива вътре, като пълни и абонатната станция за парното отопление. Благодарение на бързите действия на неколцина не се е стигнало до сериозни инциденти. Те отворили шахтите в мазетата и водата се е оттекла, но все още ясно личи, че нивото й е достигнало около 40 см. Хората са преживели същото и през декември 2011 г. Тогава служители на ВиК са работили близо 2 седмици по случая и са уверили потърпевшите, че проблемът е отстранен.

Проблемът е, че мръсната канализация, която е на квартала, а не на блока, минава пред жилищната ни сграда и е успоредна на тръбите на топлофикация за топлата вода, коментира Светослав Пенев - отговорник за абонатната станция на кооперацията. Когато се запуши отходната тръба, тази вода, която прелива от шахтите преминава в тунела, който подвежда тръбите с топла вода към блока и пълни абонатната станция. Помпите, които въртят топлата вода за отопление на блока, са на височина 50-60 см от пода и съществува опасност при заливането им да изгорят. Може да се стигне и до по-голяма авария, защото не се знае какво ще стане, ако дадат на късо. Възможно е да тръгне и пожар, възмущава се Пенев.

От ВиК съобщиха, че първия път причина за наводняването на мазетата е станала циментирана шахта край блока. Този път обаче всичко е резултат от запушен уличен канал на паркинга под жилищната сграда. В шахтата била открита огромна топка парцали. До обяд служителите на ВиК са приключили с отпушването й.

Докато не се реши проблемът и мръсната канализация се смесва с шахтите на тръбите на топлофикация, ще продължим да се наводняваме. Ако не се вземат мерки от компетентните органи, ние сами ще се погрижим, заканва се домоуправителят Атанас Киров. Ще циментираме шахтата, от която се излива водата в мазетата ни и тя ще тръгне по улицата. Тогава може би някой ще обърне сериозно внимание на това, смятат потърпевшите.

Хората от блока се надяват, че специалистите ще решат проблема генерално и няма да се наложи да предприемат подобни действия, за да се спасят от наводнения, зарази и неприятна миризма, която ще се усеща още дълго във входа, в който живеят 90 семейства.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
50-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: