Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Медици настояват: Пияните да плащат за лечението си
Автор: Екип Varna24.bg 10:11 / 18.09.2008Коментари (0)816
Потрошените и претърпели разни злополуки пациенти на спешния център, които са се докарали до това състояние след употреба на алкохол, да си плащат. Всеки десети пациент, който попада в линейките на Центъра за спешна помощ във Варна, се оказва под влияние на алкохола. Постоянните пиянски изцепки на пациентите на Бърза помощ до такава степен вгорчават ежедневието на лекарите, че от центъра отдавна обмислят да се въведе подобна мярка. "Все още не сме обмислили добре нещата, но смятаме да представим идеята на вниманието на здравното министерство. Логично е, след като не се признават застраховките на хората, които са пили, нормално е да понесат и разходите по лечението си. Имахме такъв случай преди години - идваха да търсят медицинска документация за изплащане на застроховка. Но застрахователят не я изплати точно по тази причина", каза шефът на Спешния център във Варна д-р Мая Рашева. Изключение в никакъв случай не трябва да правят и пияните шофьори, надигали упорито чашката. Впоследствие сядат зад волана и са в дъното на тежки катастрофи. Често пъти и те са потрошени, а за оцеляването им се харчи огромен финансов ресурс, ангажират се линейки, които биха помогнали на други нуждаещи се. Санкция за пилите няма и затова те не намаляват, но ако заплащат лечението си, картинката е твърде възможно да се промени, заявиха лекарите от Спешния център.

Съвсем не са редки случаите на тежки травми и счупвания след солиден домашен запой. И при тях се стига до тежки травми, допълва картинката д-р Антоанета Касабова, зам.-шеф на здравното заведение. Обобщените данни показват, че пияните, заради които се вика линейка, са все по-млади.

Най-малките са на по 11-12 г. - и момичета, и момчета. "Стига се дотам екипите да ги прибират нощем от градинки, автобусни спирки или дискотеки. В същото време родители дори ни упрекват, че правим забележки на буйстващите им деца", каза още д-р Касабова. Не по-малко са и възрастните алкохолици, които създават суматоха на обществени места или у дома. Праща се линейка, оказва се нужната медицинска помощ, но после пациентът трябва да бъде откаран в изтрезвителя или в токсикологията, ако са се потрошили след здрав запой. За съжаление сред тях има и жени на по 70 г., допълват лекарите.

Екипът на Спешния център застава плътно зад идеята на директора на Военномедицинската академия генерал Стоян Тонев, любителите на високи скорости да работят принудително като санитари в болниците, където най-добре се виждат последствията от високите скорости.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: