Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мегакомедията "Смях в залата" в театър "Българан"
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 19.11.2012Коментари (0)763
Театър "Българан" съвместно с Драматичен театър "Иван Димов", ще представят във Варна дългоочакваната мегакомедия "Смях в залата". Събитието ще се проведе на 6 декември от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център и поради очаквания голям интерес, билетните каси ще бъдат две /в театър "Българан" и ФКЦ/.

"Смях в залата" е с режисьор е Асен Блатечки и с участието на най-популярните имена в момента: Асен Блатечки (самият който и участва), Калин Врачански, Яна Маринова, Милена Маркова - Маца, Невена Бозукова - Неве, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев, Добриела Попова, Васил Банов.

"Това е най-смешното представление, което съм гледал. За пръв път го гледах, още по времето когато бях ученик. След като станах актьор, винаги ми се е искало да участвам в този спектакъл, но така и не се случи. Затова си събрах приятелите и го направих сам. Няма други десет актьора, които да могат да играят по този начин точно тези роли - с това темпо и това отношение към комедията, без да се навлиза в халтура или да се чалгализира, казвам това съвсем отговорно", обясни Блатечки избора си на пиеса.

"Смях в залата" действително е едно от най-динамичните представления, играни на българска сцена, като всичко в него се случва толкова бързо, че не оставя съзнанието на публиката без ангажимент нито за миг.

Самото действие е разделено на три последователни и свързани, но обособени части. Първата ни пренася в театралната зала по време на техническата репетиция на един комедиен спектакъл, дирижиран от режисьора, в чието лице виждаме Блатечки (както казахме той освен режисьор е и актьор, който играе режисьора).

Втората обособена част ни пренася зад кулисите, непосредствено преди началото на спектакъла, като ни показва и онова, което се случва зад завесата докато трае самото представление.

Третата част пък ни въвежда отново пред сцената, като ставаме свидетели на същинския резултат от "упоритата репетиция" от първо действие и задкулисните интриги от второ.

Присъдата на публиката? Съдейки по бурните аплодисмени, "Смях в залата" напълно оправдава името си, а Блатечки се е справил със задачата отлично. Сцените са гъвкави и майсторски пренасят публиката от едно пространство в друго. Хуморът е повече от забавен и макар и да изобилства от елементи, типични за сатирата - с типичното преиграване и прекалена образност, не тежат на наблюдаващия.

Аплодисменти за актьорите, които действително поддържат едно супер бързо темпо на игра в продължение на два часа. Калин Врачански играе отлично, като ролята му е съпътствана и от немалко физически усилия. Отлична е и играта на Стефан Щерев и Васил Банов, чиито герои като че ли предизвикват най-бурните изблици на смях. Браво и на Яна Маринова, която не само се справя отлично с превъплъщението си, ами го прави само по бельо, като ще предложи на мъжката част от публиката един огромен плюс, показвайки прекрасните си форми, на които малко биха устояли.

Не на последно място трябва да отбележим и атрактивната сценография на Антония Петрова, която много способства за създаването на пълната илюзия у зрителя, че се намира ту пред, ту зад сцената.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Процедурата за избор на нов главен прокурор
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: