Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Меглена Кунева: Обещанията на ГЕРБ не бяха изпълнени
Автор: Екип Varna24.bg 15:05 / 06.07.2011Коментари (0)907
© Impact Press Group
Предизборните обещания на ГЕРБ не бяха изпълнени. Това заяви кандидатът за президент Меглена Кунева, която заедно с представители на Инициативния комитет в нейна подкрепа представи днес във Варна оценката си за двугодишното управление на кабинета.

"Има един-единствен критерий за успеха на едно управление: живеем ли по-добре от преди. Моят отговор е, че не живеем, заяви Кунева. По думите й това не се дължи само на световната икономическа криза и на предишното управление. "Дължи се най-вече на сегашното управление", подчерта тя и допълни, че подкрепата за кабинета ерозира.

Като един от най-големите проблеми тя посочи непредвидимостта на икономическите политики на кабинета и постоянно променящите се обещания, които водят до оттеглянето на български и чуждестранни инвестиции от страната. "Това е катастрофа за икономиката ни", посочи тя и цитира данни, че от 9 млрд. лева инвестиции през 2009 г. в момента те са на минус 62.5 млн. евро.

"Средният и дребен бизнес дават много тежки сигнали. Веднъж се обещава едно, после друго, и човек има чувството, че няма посока", каза още кандидат-президентът.

По думите й при тези трагични икономически резултати не може да се каже, че страната е направила стъпка напред по най-важния показател: достигането на средното ниво на стандарт на европейските държави.

Тя посочи, че не се спазват и обещанията за справедливост и ред- контрабандата се увеличи, нараства битовата престъпност, от показните полицейски акции успешни са единици. "Успехите в борбата с престъпността са мит, който фактите опровергават", категорична бе Кунева. Според нея няма как да се преборим с престъпността, ако не се стъпи на закона и непрекъснато се прехвърля отговорност между различните власти. Според нея е проблем и че двама министри - на правосъдието и вътрешните работи - нямат общ поглед по въпроса.

Като негатив на управлението Кунева посочи и злоупотребата с власт, множеството лобистки текстове и скандалните разкрития за търговия с влияние.

"Това дори не е фасадна демокрация", заяви Кунева по повод решението на премиера Бойко Борисов да не присъства на дебатите за вота на недоверие и допълни, че това е неуважение към гражданите. По думите й подобен стил на управление е арогантност и високомерие, което се просмуква, снижава стандартите и прави живота по-труден.

Проблем представлява и некомпетентността на някои кадри на управлението. "Как ще се преодолее тази некомпетентност, ако влагаме толкова малко в образование?" попита тя и допълни, че образованието е ключово за новата бюджетна рамка на ЕС, която не получава достатъчно обсъждане в България.

Кунева обеща, че ако бъде избрана за държавен глава, няма да промени начина, по който говори. "Ще продължавам да говоря истината", каза тя и посочи, че честната критика помага за решаването на дефицитите.

Тя съобщи, че ще обяви кандидата за вицепрезидент на 12 юли, като уточни, че той ще е човек с голям професионален опит в посочените от нея приоритети. По думите й той няма да бъде декорация и вицепрезидент, който подписва от време на време документи, а ангажирана и много силна фигура.

На въпрос как коментира нежеланието на БСП и ГЕРБ да посочат своите кандидати, тя каза: "Моят разговор е преди всичко с хората и в този смисъл забавянето не ми пречи да правя кампанията си, но смятам, че е много неуважително към българските граждани, които искат да сравняват идеи и платформи".

Тя заяви, че не се притеснява от лични нападки, защото в личната й и обществена биография няма нищо, което да поставя под съмнение авторитета й, дори и само като кандидат-президент. "Не ходя в съмнителни спортни зали, не съм купувала апартаменти, не съм участвала в приватизация", заяви тя. Кунева благодари на варненските медии, че отразяват кампанията й, за разлика от други медии в страната, които настояват да се заплаща за медийно покритие.

Меглена Кунева изрази притеснения от заключенията на Венецианската комисия и посочи, че проблем за демократичното провеждане на изборите остават фантомите в избирателните списъци.

По-късно днес тя ще представи официално целия инициативен комитет от Варна от 35 души. Меглена Кунева ще проведе и срещи със симпатизанти, доброволци в кампанията и приятели, както и ще присъства на международния шахматен турнир "Варна Оупън".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: