Месопреработвателите не пишат на етикета използваното месо | ||||||
| ||||||
Нито един месопреработвател от Варненска област не отбелязва подробно на етикета на продуктите си всичките вложени суровини. Така клиентът не разбира дали използваното месо е от глави, кожи или механично обезкостено. Информация за суровините, които са разрешени консумация и не са вредни, липсва и в документацията на фирмите. Това показва съвместната проверка на прокуратурата и регионалната ветеринарно-медицинска служба. Тя е обхванала 21 месопреработвателни предприятия, от които 3 месодобивни - „Агромес ООД", ЕТ „Алекс 83 - Ал. Димов" и ЕТ „Рекарди - Св. Добрев", 3 транжорни за бяло месо - Птицекланица „Еко пиле ЕООД", „ЕТ Еди - В. Иванова"(търговска марка „Еди"), „Хепилейди ЕООД" („Хепи"), 6 транжорни за червено месо - ЕТ „Алеко - Ал. Александров" ( „Гюрлата"), ЕТ „Дари" („Дари"), ЕТ „Трифон Трифонов - 69", „Дет - 2000 ООД" („Дани"), „Женя Ве" ЕООД („Женя"), ЕТ „Вини - К. Бакалов" („Екомес") и 9 за преработка на месо - ЕТ „Картел В. Янев"(„Янев" и „Вега"), ЕТ „Герасимов Ж 65" („Жизлин"), „Пикант" ООД („Пикант"), „Емил Илиев" ЕООД („Чико"), ЕТ „ЕМДИ - Емил Димитров". („Дона"), „Транж" („Транж") „Алианс - МК" ООД, „Жар" ООД („Жар").На нарушителите са съставени актове. |
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg