Местните данъци остават същите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:20 / 24.11.2010
1006
Проектът за бюджет 2011 на Община Варна ще получи публичност на 1 декември, съобщи вчера кметът Кирил Йорданов. Общественото му обсъждане е задължителен елемент от приемането на финансовата програма. След това тя ще бъде разнищена и в комисиите на Общински съвет. Основната политика на кметската администрация по отношение на местните данъци е те да не се увеличават, заяви Йорданов. Той каза също, че не може да коментира превръщането на туристическата такса в данък. "Ако го направя, трябва да си скъсам юридическата диплома и да се наредя за икономическа", пошегува се варненският кмет. По неговите думи от курортната такса за т.г. са събрани 3,6 млн. лв., или с 240 000 повече от 2009-а. "Това показва, че всъщност този сезон е бил по-добър въпреки оплакванията на бранша", коментира още Йорданов. Кметът съобщи също, че в него като преходен остатък ще бъдат заложени 500 000 лв. за ремонта на площадките за игра в детските заведения, които не са били използвани т.г. заради късното провеждане на конкурс за изпълнител на обществената поръчка.

Спирането на парите дисциплинирало фирмите

Ветото, което общината наложи на плащанията на сметопочистващите фирми във Варна преди време, изиграло положителна дисциплинираща роля и те започнали да си вършат работата по-добре, коментира Кирил Йорданов. Сега, по думите на кмета, в немилост били озеленителите. Претенции има основно към поддържането на централната част на града. Договорът с работещата там фирма не може да се прекрати, защото това означава дълги съдебни дела, които ще оставят район "Одесос" без озеленяване за дълъг период подобно на "Приморски", заяви кметът.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).