Местният парламент решава за нови хотели на Златните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:57 / 09.03.2011
893
Общински съвет-Варна ще разгледа предложения за съгласуване на План за регулация и застрояване на два нови хотелски комплекса в "Златни пясъци". Това са част от решенията, които местният парламент ще гласува на днешното си редовно заседание.

Съгласуването на План за регулация и застрояване на урегулиран поземлен имот за "жилищно строителство, басейн и трафопост" в кв. 20 по Плана за регулация и застрояване /ПРЗ/ на курорта на два пъти бе спирано от общинарите. За първи път изграждането на въпросния комплекс бе стопирано от общинските съветници през юни. Планът за регулация и застрояване на имота зад хотел "Астория" не мина за втори път през ноември. Тогава съветници изразиха съмнение, че зад прикритието на жилищен комплекс стои поредният хотел.

Днес Общинският съвет ще разгледа и предложение за съгласуване на План за регулация и застрояване на хотел, озеленяване и басейн в кв. 36 по ПРЗ на "Златни пясъци".

"Зелена светлина" се очаква да бъде дадена за строителство на нова сграда на училище "Васил Левски" в кв. "Аспарухово". Предложението на общината е срещу четири имота общинска собственост за близо 5 млн. лева да получи нова училищна сграда в "Аспарухово" и нова многофункционална зала в двора на Математическата гимназия. По предварителни разчети градежът на школото ще струва около 4,4 млн. лева, а на залата - 600 хил. лева. Общата разгъната застроена площ на двата обекта ще бъде около 4 дка.

Заради тях общината ще трябва да се прости с 10 дка имот в Южна промишлена зона и 9 дка - в "Св.Св. Константин и Елена". 2,3 дка на ул. "Дубровник" и 350 кв. м в кв. "Чайка" също ще преминат в ръцете на строителя.

Местният парламент ще трябва да позволи и изграждането на многофункционална спортна зала в двора на І-ва Езикова гимназия, като строителят ще получи общински имот на ул."Подвис". Парцелът е оценен на 1,56 млн. лева без ДДС и е с площ 3,3 дка. Залата по план трябва да бъде разположена на 968 кв.м.

По време на общинската сесия ще бъде представено становище на МРРБ за допустимост на частична отмяна на строителна забрана в свлачищни райони, наложена със заповед на на строителния министър от април 1997 г.

Сред останалите точки в дневния ред е разкриване на филиал на детска градина № 1 "Маргаритка" и дофинансиране в размер на 319 535 лв. Ще бъде гласувано на АГ-болница да бъдат отпуснати 20 000 лв. за закупуване на медицинска апаратура. Дарение на стойност 10 000 лв. за консумативи очаква и пострадалият при пожар "Дом за медико-социални грижи" в кв. "Виница". Средства се очаква да бъдат отпуснати за отопление на Фестивален и конгресен център, както и за Театрално-музикален продуцентски център - Варна, основна сграда и сцена "Филиал". Съветниците ще трябва да решат как да бъдат разпределени част от приходите от изложби с участие на Регионалния исторически музей.

В дневния ред на сесията е включена и точка, касаеща именуване на детска градина в кв. Аспарухово. Забавачницата ще бъде кръстена "Морски свят". Имената "Нептун" и "Перун" се очаква да получат и две улици в Западна промишлена зона.

Общинската сесия, 32-ра поред, започва в 9 часа. Ако дневният ред не бъде изчерпан днес, общинските избраници ще се съберат отново утре.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).