Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Местният парламент се събира за 13-и път
Автор: Екип Varna24.bg 09:24 / 18.02.2009Коментари (0)794
© Varna24.bg
Възнагражденията на контрольорите и членовете на надзорни съвети, управителни съвети и съвети на директорите на едноличните търговски дружества с общинско имущество да бъдат намалени на две минимални работни заплати месечно. Това предложение на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов се очаква да е една от точките в дневния ред на 13-ото редовно заседание на местния парламент днес.

Свиването на разходите за заплати е продиктувано от финансовата криза, обясни Гуцанов. От групата на ГЕРБ в местния парламент пък поискаха възнагражденията на надзорните и контролни органи да бъдат намалени на една минимална работна заплата, а с икономисаните средства да се финансира социалната, образователната и културната програма на Общината.

Към днешна дата директорите и контрольорите на общинските дружества получават по 3 минимални работни заплати, или 720 лева, припомня Дарик.

На заседанието ще бъдат разгледани и документите за следващите обекти по схемата публично частно партньорство. Местният парламент ще гласува решение за изграждането на две нови детски градини. Първата от тях ще бъде до спортно-развлекателния комплекс в район "Младост", а втората - до Морската гимназия в кв. "Аспарухово".

Ще бъдат гласувани и избраните кандидати за управители на общинските здравни дружества, сред които шестте ДКЦ-та, Тубдиспаснерът, Онкодиспаснерът, Денателен център I, АГ болница, Очна болница, Центърът за психично здраве и Спортният диспансер.

Очаква се Общинският съвет най-накрая да отвори работа на общинска фирма "Паркинги и гаражи". На сесията вероятно ще бъде дадено разпореждане към фирмата да преминат 12 паркинга в града. Сред тях са тези под хотел "Мусала", на ул. "Роза", ул. "Батак" и четири паркинга във "Владиславово". Те ще бъдат предоставени за ползване на дружеството, но няма да бъдат вписани в капитала му.

Съветниците ще гласуват още предложението в едномесечен срок да бъде изготвена Схема на кадастрална карта, номерирани позиции на рекламно-информационни елементи за афиши и плоскости, както и критерии за отдаването им. Кметът ще бъде задължен да предвиди в бюджета сумата от 100 000 лв. за реконструкция на архитектурни и исторически паметници на територията на Община Варна и естетическото им разположение на прилежащите им територии, а 5 % от събраните туристически такси да се отчисляват за участие в световни туристически борси за популяризиране на туристическия продукт, културата и историческите забележителности на Общината.

Ще бъде гледан и отчетът за извършените разходи от председателя на Общинския съвет за командировки в страната за втората половина на миналата година.

Това ще е поредната общинска сесия, от която ще отсъстват трима от съветниците. Веселин и Христо Данови от Народняшката земеделска партия и Иван Славков от ДПС са в ареста от есента на миналата година. Тримата са обвинени за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се с трафик на хора и проституция.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: