Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Местният парламент се събира за 33-и път за редовно заседание
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 20.04.2011Коментари (0)944
© Varna24.bg
Общински съвет Варна се събира за редовно заседание, 33-о по ред от началото на мандата. Сред по-важните решения, които местните избраници трябва да вземат, е предизвикалото родителско недоволство предложение за промяна на собствеността на 10 дка от двора на Логопедичната детска градина. Местните депутати от комисията по "Собственост и стопанство" миналата седмица дадоха "зелена светлина" 16-те дка от двора на детската градина да бъдат разделени на две. Кметската администрация предлага върху 6 дка да бъде разширена забавачката, а останалите 10 дка да бъдат дадени на частния инвеститор, който ще построи модерна сграда за малчуганите.

Заради родителските протести вчера кметът Кирил Йорданов обяви, че е готов да оттегли предложението си за сделката. Според градоначалника предложението е целяло единствено разширяване на градината и осигуряване на допълнителни 250 места за децата.

На днешното си заседание съветниците ще гласуват пределните цени на таксиметровите услуги на територията на общината. Предложението е максималната тарифа на километър да е 1,50 лева през деня и 2 лева през нощта.

Ще бъде разгледана и сумата за възстановяване на разходите, направени за принудително задържане на автомобил с техническо средство тип "Скоба". Предложението е шофьорите, които просрочат платеното време за престой в "сините зони" или паркират без да си платят, да плащат по 20 лева. Именно липсващите механизми за контрол забавиха въвеждането на системата за платено паркиране. За да заработят "сините зони" е нужно местният парламент отново да реши колко ще плащат шофьорите за махане на скобата. В края на октомври м.г. Варненският административен съд отмени решението на Общинския съвет, с което се въвеждаше глоба от 30 лв. при поставянето на "скоба" на нередовен автомобил. Делото беше образувано по жалба на областния управител Данчо Симеонов.

Днес общинските съветници се очаква да дадат съгласие за започване на преговори между Община Варна, ръководството на МБАЛ "Света Анна - Варна" и Министерството на здравеопазването за изграждане на специализиран комплекс по спешна медицина със съвременно технологично оборудване, съобразено със световните стандарти на територията на болницата.

Ще бъде гласувано Споразумение за партньорство между Община Варна и "ВиК" ООД за втория етап от проекта за реконструкция и модернизация на местната пречиствателна станция за отпадни води - помпена станция "Акациите" и тласкател, с което Община Варна ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма "Околна среда".

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: