Местният парламент във Варна заседава по 18 точки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:45 / 28.06.2018
2077
Тридесет и второто заседание на Общински съвет – Варна започва в 9 часа в зала "Пленарна" на Общината. В предварителния дневен ред са включени 18 точки. Съветниците ще решат дали да одобрят предложението на кмета Иван Портних 15 август - празник на Варна и Успение на Пресвета Богородица, отново да бъде почивен ден за варненци.

Сред точките в дневния ред е приемане на актуализирана план-сметка "Чистота“ за 2018 г. Макрорамката ще бъде завишена с 2,3 млн. лева, като с 1,2 млн. лева повече ще разполага общината за почистване на булеварди, улици и други места за обществено ползване.

Друг финансов въпрос, който местните депутати ще обсъдят, е предложението за отпускане на средства от общинския бюджет за ремонтни дейности на храм "Свети цар Борис Михаил“ и джамията в кв. "Аспарухово“. Предвижда се ремонт и на СК "Локомотив“, като на днешното заседание Общинският съвет ще реши дали да одобри предложените инвестиции в комплекса.

Съветниците ще трябва да дадат своя вот и за изработването на ПУП-ПРЗ на СО "Боровец – север“. Строителната забрана в "Зеленика“ и отпадането й за част от територията на селищното образувание също ще бъдат сред темите на днешното заседание.

В дневния ред фигурират и зарядните станции за електроавтомобили, които ще влязат в новата "синя зона“ на Варна. Съветниците ще решат дали да се предостави право на безвъзмездно поставяне на станции върху общински имоти в полза на ОП "Общински паркинги и синя зона“.

Отпускането на еднократни помощи на социално слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми също ще бъде подложено на гласуване на сесията на Общинския съвет.

Заради обемния дневен ред се предвижда 32-то заседание на местния парламент да продължи и утре – 29 юни 2018 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...
Червен код за пожари за Добричка област, оранжев за Варна!
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).