Местят школите на Общинския детски комплекс в Младежкия дом

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:42 / 19.01.2011
659
Шест от школите на Общинския детски комплекс отиват в Младежкия дом след по-малко от седмица. Новият график е от 25 януари и е публикуван в сайта на базата, коментира шефът й Монка Николова. Потърпевшите от преместването са два балетни състава, ансамблите "Българче" и "Сребърни звънчета", театрално студио "Златното ключе" и Детско-юношеската опера, която пък ще ползва залите на ТМПЦ. Промяната е наложителна заради изземването на първия етаж на ОДК на ул. "Ал. Пушкин" от собственика на сградата.

Това обаче натоварва Младежкия дом, в които действат редица частни школи, коментира Николова. Освен това проблемни са и настилките на залите. Оказало се, че паркетът за модерен балет и спортни танци изобщо не е подходящ за малките принцеси с пачки и палци, въпреки че се ползва от участниците в традиционния балетен конкурс през година. Горещината през лятото и студът през зимата също ще създадат проблеми поради липсата на климатици. Делегираният бюджет за хлапетата ще продължава да се ползва и при новите условия. При освобождаването ще се пренесат още станки и огледала на новото място. Приемниците вече се подготвят с нов балатум, установи репортерска проверка.

Шефът на комплекса обаче припомня, че и двете структури са общински. "Трябва да се съобразим с домакините, ние сме временно там и между нас няма повод за конфликти. Единствената ни надежда е да се построи нова сграда за ОДК в двора на средношколското общежитие на гърба на здравната каса. Ако се осъществи публично-частно партньорство, строежът може да стартира още тази година."

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).