Между 10 и 15% повече записвания на туристи има до този момент във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:16 / 15.03.2011
922
Между 10 и 15% повече записвания на туристи има до този момент във Варна. Това заяви секретар на Варненската туристическа камара Георги Шипковенски, по време на срещата на туристическия бранш във Варна. Той уточни, че на този етап данните са от booking-а който хотелиерите обявяват, като данните са сравнени с миналата година. Увеличението на туристите логично се дължи на събитията в Северна Африка, като там държавите са изключително конкурентни на България дестинации.

Туроператорите обаче са насочили записванията към България, като това се отнася преди всичко за германския пазар. Турция също ще има полза от събитията в северна Африка, като Шипковенски обясни, че това е сериозна конкуренция на страната ни, тъй като предлага условия, които са съпоставими с родните. "При положение, че в северна Африка намаляват пристиганията при всички случаи бенифциенти ще бъдем и ние", коментира още специалистът. Все още няма информация, как е преминала туристическата борса в Берлин / Германия, но неминуемо интерес към Варна и Черноморието ни, като цяло ще има. В момента предстои да се проведе и туристическата борса в Букурещ, където Варна има специализиран щанд. След провеждането на борсата ще стане ясно и какви са предварителните данни от записванията.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).